Kalk/Schimmelnagel

Het is een misverstand te denken dat schimmelinfecties ontstaan door slechte hygiëne

WP_000665                            mycosenagel                              WP_006670

Wie krijgt schimmelnagels en hoe komt het?

Schimmelinfecties ontwikkelen zich door een samenspel van factoren. Schimmelsporen houden zich bij voorkeur op in een warme, vochtige omgeving. Een schimmelinfectie wordt vaak opgelopen door op blote voeten rond te lopen in gemeenschappelijke douches, kleedkamers, sporthallen of sauna’s.

Wat kunt u zelf doen om de kans op een besmetting zo klein mogelijk te houden?

  •  Gebruik liever geen zeep, spoel de voeten goed af
  •  Desinfecterende zeep is niet effectief tegen schimmels
  •  Droog uw voeten goed af, ook tussen de tenen
  •  Draag bij voorkeur sokken van wol of katoen
  •  Wissel regelmatig van schoenen
  •  Kies bij voorkeur schoenen van echt leer
  •  Desinfecteer sokken en schoenen met een schimmelwerend middel
  • Draag altijd slippers in openbare wasgelegenheden  zoals sauna’s en zwembaden etc.

Behandeling bij Medisch Pedicurepraktijk De Ruiter

Test: Fungicheck

Sinds mei dit jaar kan er  in de praktijk een mycose (schimmel) test worden afgenomen.  Binnen 10 min weten we of er inderdaad schimmel in de nagel zit.

Behandeling

Na de diagnose kan er een behandelplan worden opgesteld en een onderdeel daarvan is dat verdikte nagels grondig dunner worden gefreesd zodat een schimmeldodend middel effectief zijn werk kan doen. Voor een acceptabele vorm van herstel zijn wel meerdere bezoeken aan de pedicure nodig. De behandeling dient elke 6 weken herhaald te worden. Het uiteindelijke resultaat van de behandeling valt of staat met het consequent volhouden ervan. Naast de eigen verzorging van de voeten dienen ook de schoenen en sokken behandeld te worden. Tijdens de pedicurebehandeling wordt gratis gebruik gemaakt van de Shoefresh: uw schoenen worden van binnen van schimmels ontdaan, gedroogd en verwarmd.

Genezing met medicatie

Schimmels zijn met antischimmel-medicatie (tabletten) goed te verhelpen. Deze medicatie is echter nogal belastend voor de nieren en lever. Bij mensen met bepaalde ziektes, aandoeningen of een verminderde weerstand, zal de huisarts deze medicatie liever niet voorschrijven. In dat geval is een uitwendige behandeling door uw pedicure de beste oplossing.

Let wel: de uitwendige aanpak van schimmelnagels leidt niet altijd tot volledige genezing en het behandelingsproces vergt veel tijd en geduld. Voordat u beslist tot welke behandeling van schimmelnagels u overgaat, is het dus raadzaam advies in te winnen bij uw huisarts en de verschillende voor- en nadelen van beide methodes goed tegen elkaar af te wegen.

Medisch Pedicurepraktijk De Ruiter 06-10937653

UA-61317521-1