Reuma

                    muurbord                      REUMA 2

Bij Medisch Pedicurepraktijk De Ruiter bent u aan het juiste adres voor een goede en vakkundige behandeling van reumatische voeten.

De voeten van mensen met reuma zijn kwetsbaar en vaak extra gevoelig door ontstekingen, standsveranderingen en slijtage in de gewrichten. Daarom is een speciale behandeling noodzakelijk.

De hoofdzaak van een pedicurebezoek is en blijft op tijd signaleren van veranderingen en het voorkomen van klachten.

De reumatische voet is erg gevoelig en pijnlijk. Het verwijderen van eelt en likdoorns en het behandelen van de nagels moet dan ook met de grootste zorg en vakkundigheid gebeuren.

Naast het verwijderen van likdoorns en eelt kunnen deze plekken drukvrij gelegd worden met ortheses, gemaakt van speciale materialen. Hiermee wordt de pijn verlicht en kunnen likdoorns worden voorkomen.

Als reumapatiënt kunt u ook last krijgen van uw nagels: nagels kunnen verdikken, ingroeien of van structuur veranderen. Dit is vaak een gevolg van  tenen die in de verdrukking komen, omdat er (te) weinig ruimte is in uw schoenen. Door de zorgvuldige behandeling van de medisch pedicure  kunnen pijnklachten verminderen of opgeheven worden.

Meer weten?

U kunt ook een kijkje nemen op de website van het reumafonds: www.reumafonds.nl

Vergoedingen

Als reumapatiënt kunt u  in aanmerking komen voor een vergoeding van de behandelingskosten. Een medisch pedicure  staat  geregistreerd in het Kwaliteits Register Pedicures (KRP) waardoor u als patiënt in bepaalde gevallen recht heeft op een tegemoetkoming in de behandelingskosten. Informeert u bij uw zorgverzekeraar of u ook in aanmerking komt voor een vergoeding.

Medisch Pedicurepraktijk De Ruiter 06-10937653

UA-61317521-1