Geriatrie

      geriatrie 1              Geriatrie 2          Geriatrie

Geriatrische voetzorg ondersteunt ouderen bij de algehele gezondheid en het langer actief blijven

Ouderen

Voetproblemen bij ouderen komen vaak voor. Een op de vijf mensen ouder dan 75 jaar die nog kunnen lopen, heeft pijnklachten aan de voet. Slechts een derde van deze ouderen kan de eigen voeten voldoende verzorgen. Adequate zelfzorg wordt bemoeilijkt door ouderdomsproblemen zoals verminderde lenigheid, afnemend gezichtsvermogen, tremoren (trillingen) en algemene spierzwakte.

Nieuwe opleiding

Door de toenemende vergrijzing komen steeds meer oudere cliënten met specifieke voetproblemen bij Medisch Pedicurepraktijk De Ruiter. Om hier goed op in te kunnen spelen heb ik de nieuwe meerdaagse opleiding GVV, Geriatrische Voetzorg Verlener, gevolgd en deze met succes afgesloten. Training in het omgaan met dementie, de ziekte van Alzheimer en cliënten met een verstandelijke beperking  heeft er toe bijgedragen dat er nu en goede voetzorg wordt verleend en adequaat gereageerd kan worden op onverwachte situaties. Daarnaast speciale aandacht voor schoeisel zodat mobiliteitsproblemen bij ouderen verminderd worden.  En massage/effleurage van voeten en onderbenen voor een goede doorbloeding en ontspanning zijn in deze cursus uitgebreid behandeld.

Adviezen dagelijkse voetverzorging bij ouderen

Koop goed passende schoenen aan het einde van de middag. Uw voeten zijn dan nl. iets opgezet  Kies schoenen zonder harde naden met voldoende ruimte voor de tenen. Kies het liefst schoenen met een veter- of klittenbandsluiting om de kans op vallen te voorkomen.  Trek elke dag een paar schone sokken, katoen of wol, aan om schimmelinfecties te voorkomen. Zo kunt u er zelf voor zorgen dat voetproblemen verminderen.

Medisch Pedicurepraktijk De Ruiter 06-10937653

UA-61317521-1